Prieš, per ir po Balto Ošo Girulių bibliotekos patalpose vyks trijų perspektyvių ir talentingų menininkų parodos. Andrius Tarasevičius - tapytojas,  Renata Sondaitė - fotografė, Martynas Jankevičius - tarpdisciplininis menininkas. 

Andrius Tarasevičius

Andrius Tarasevičius
Andrius Tarasevičius

Andrius Tarasevičius - jaunosios kartos tapytojas ir pedagogas, gimęs 1988 m. Klaipėdoje. 2011 m. įgijo tapybos bakalauro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje. Nuo 2014 m. dėsto tapybą Adomo Brako dailės mokykloje.

A. Tarasevičiaus darbai praplečia tradicinės tapybos ribas iki performanso. Darbuose naudojamas apšvietimas pabrėžia judėjimą tarp vaizduojamų objektų bei jų nebūties, išnykimo. Pastaroji dinamika kuria unikalią metamorfozę, performansą, kuris neturi baigties. Nepaliaujama šviesos bei tamsos kaita transformuoja paveiksluose esančias formas, įvairiai jas iškraipo ir neleidžia žiūrovui priartėti prie galutinių išvadų.

Dailininkas buvo surengęs tapybos darbų parodas Klaipėdos apygardos teismo vitrinoje, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje, Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Jaunimo skyriuje, kavinėje „Kava ir menas", restoranuose „Eldrado" bei „Penn Station".

Renata Sondaitė - Bunevičienė

Renata Sondaitė - Bunevičienė

Renata Sondaitė - Bunevičienė

Su fotografija supažindino mokytojas vidurinėje mokykloje, kai jo laboratorijoje turėjau galimybę pamatyti, kaip stebuklingai raudonoje šviesoje gimsta vaizdai. Tada prasidėjo kūrybinis procesas ir ieškojimai…nuo juostos iki kompiuterinių manipuliacijų, nuo peizažų iki portretų.

Poezija ošia visur… Žodžiai + garsas, vaizdas + žodžiai = jausenos… Iš stalčiukų ištraukiau ilgokai pragulėjusias moteriškas jausenas… Fotografijų ciklas -  moters dienoraštis apie ištiksėjusį laiką, pernykštę arbatą, laukimą, augimą, skraidymą ir t.t.

Martynas Jankevičius 

Martynas Jankevičius 

Martynas Jankevičius - tarpdisciplininis menininkas.

Pastaruosius keletą metų gyvena ir kuria Klaipėdoje. Menininkas eksperimentuoja su skaitmenine fotografija, medijomis, fiksuodamas Klaipėdos vaizdus įvairiais rakursais. Savo kūrybai įkvėpimo semiasi iš šio miesto unikalaus grožio ir jo daugiasluoksnės istorijos. Gyvendamas ir dirbdamas Klaipėdoje Martynas  jau paruošė  keturias personalines fotografijų parodas.

Menininkas mielai dalijasi savo patirtimi mokykloje su mokiniais, o taip pat vesdamas užsiėmimus kolegoms mokytojams.