• Festivalio Žalias Ošas 2022 afiša

    Augintinio vazone eisena nuo Teatro aikštės

    Visi renkamės su savo augintiniais vazone 🪴🪴🪴 Anikės aikštėje (https://goo.gl/maps/Agmc3335tT2ynYkT9). 
    Pantomimos teatras A nuo Anikės aikštės iki Senojo turgaus ves iškilmingoje eisenoje, grojant diksilendui Five piece jazz band ir drebant senamiesčio langams.
    Senajame turguje (https://goo.gl/maps/zNkE8Djn1HbTdEdH9 ) lauks nedidelės atidarymo iškilmės ir atsineštais augalais puošime sceną. Vaikų laukia edukacijos. Turguje vyks Parodos

  • Poetiniai skaitymai „GINČAS. Bet čia priėjo Augintinis ir tarė...“ Daugiau informacijos >>

  • Dainuojamosios poezijos ir bardų koncertas

    Girlsgauzen (Ukraina), Reinis Jaunais (Latvija), „Очеретяний кіт“ (Ukraina), BeTwins (Ukraina), Darius Žvirblis (Vilnius), Agota Ago (Vilnius), Jonas Baltokas ir JieDu (Klaipėda), Alvydas Stalaučinskis (Klaipėda), Justinas Žilinskas (Vilnius), Lukas Norkūnas (Vilnius), Dovilė Karpiūtė (Šiauliai), grupė KOPA (Vilnius), Jonas Bagdonavičius (Vilnius), Aldona Stankutė (Vilnius), Justina Kaminskaitė (Vilnius), Darius ir Rytas (Raseiniai), Domilė Kirstukaitė (Rokiškis)
    Daugiau informacijos >>

  • Uždarymas

Festivalio Žalias Ošas metu vyks net dvi parodos:

ĮSIMYLĖJĘS TURGŲ afiša

"ĮSIMYLĖJĘS TURGŲ"

Martyno Jankevičiaus fotografijų paroda

Gyvendamas šalia turgaus, autorius nejučia tapo ne tik šios magiškos vietos kaimynu, bet ir savotišku metraštininku, vaizdais perteikiančiu įvairialypę turgaus kasdienybę ir pulsą. Jo nuotraukose atsiskleidžia prekyvietės gyvenimo spalvos įvairiais metų laikais.

Autorius neapsiriboja vien įprastu fotografavimu, daugelyje nuotraukų teritorija matoma iš paukščio skrydžio. Fotografijose, skvarbaus autoriaus žvilgsnio dėka, atsiveria vietos istoriniai sluoksniai ir kultūriniai klodai. Martyno darbuose turgus – ne tik prekyvietė, bet ir įgauna metafizinę plokštumą. Turgus nuo seno buvo savotiškas socialinis tinklas, kur žmonės rinkdavosi ne tik apsipirkti, bet ir pabendrauti, stebėti vaidinimus, kultūrinius įvykius, todėl ir šiandien ši vieta išlieka patraukli ne tik prekybininkams, bet ir meno žmonėms. Kitų autorių meninės akcijos, užfiksuotos Martyno darbuose, regis, tampa neatsiejamos nuo Senojo turgaus paveikslo. Autorius žada nustebinti ne tik savo darbais, bet ir išskirtine parodos architektūra

Inga radaviciene parodos afisa

“Čia laikas sustoja ir nieko neskauda”

Ingos Radavičienės fotografijų paroda

Inga – drąsi ir be galo gyvybinga asmenybė, kuri savyje sėkmingai derina veiklumą ir meditaciją, komunikabilumą ir vienišystę.
Ingos įsižiūrėjimo, įsijautimo į gamtą aplinka tai jos šeimos sodyba netoli Šiaulių. Ingos ir Egidijaus rankomis išpuoselėta atoki erdvė, kuri per ritualines šventes virsta besijuokiančių laimingų žmonių buveine, o šiaip eilinę metų dieną – tai ramybės, buvimo savimi ir su savimi oazė.

Į šią tylos oazę mes galime patekti tik per Ingos pasiūlytą mums langelį – jos fotografiją.

Fotografija pripildyta gamtos alsavimo ir žmogiškojo žvilgsnio, santykio su žemės Motulės mums dovanojamais sąmonės srauto fiksažais.